dimarts, 15 de juny del 2010

Concert amb l'orquestra simfònica de l'ESMUC

Com és costum a cada final de quadrimestre, l'orquestra simfònica de l'ESMUC protagonitza el darrer concert dels grans conjunts instrumentals de l'Escola. El proper divendres, 18 de juny, a les 19.00h a la Sala 1 (Pau Casals) de l'Auditori de Barcelona l'orquestra simfònica de l'ESMUC oferirà un concert amb obres de Montsalvatge, Ravel i Schostakovich, sota la batuta del director Jaime Martín.

El programa del concert serà el següent:

Calidoscopi simfònic, de Xavier Montsalvatge
I. Introducció
II. Ronda i Pantomima
III. Cànon i Havanera
IV. Final "a la indiana"

Ma mère l'Oye (Cinq Pièces Enfantines), de Maurice Ravel
I. Pavane de la Belle au bois dormant
II. Petit Poucet III. Laideronnette, Impératrice des Pagodes
IV. Les entretiens de la Belle et de la Bête
V. Le Jardin féerique

Simfonia núm. 10, op. 93, de Dimitri Schostakovich
Moderato
Allegro
Allegretto
Andante

Jaime Martín va néixer a Santander (1965) i va estudiar a Madrid amb Antonio Arias i Paul Verhey a La Haya (Holanda). Com a solista ha tocat amb nombroses orquestres, com ara l'Orquestra Simfònica de Galícia, l'Orquestra Simfònica de Tenerife, la Royal Philharmonic Orchestra i l'Orquestra de Cadaqués, de la qual en va ser membre fundador.
El seu extraordinari talent artístic l'ha portat a explorar la direcció d'orquestra, món al que accedeix, finalment, de la mà del mestre Sr. Neville Marriner.
He estat seleccionat per participar en l'orquestra simfònica de l'ESMUC, i tocaré la celesta a l'obra Ma mère l'Oye de Maurice Ravel. Serà un plaer poder compartir escenari amb el Jaime Martín i amb uns excel·lents músics; els amics i els companys de carrera a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

L'entrada del concert és gratuïta, tots i esteu convidats!