dimarts, 23 de novembre del 2010

Concerts del cicle "Chopin ESMUC 2010" i classes magistrals

Aquest mes de novembre està sent molt intens quant a activitats relacionades amb el cicle "Chopin ESMUC 2010", ja que enguany se celebra la commemoració del bicentenari del naixement d'aquest genial compositor polonès. En aquest context, l'Escola està organitzant nombrosos concerts i classes magistrals.

Fent un repàs al que ha estat la setmana, el concert al Museu de la Música (diumenge 14 de novembre) em va proporcionar una experiència molt enriquidora. Per mi ha estat un plaer poder investigar amb les sonoritats d'un piano tan ric com el de la cèlebre casa parisenca (Erard, 1884).

El dilluns, el dimarts i el dimecres (15, 16 i 17 de novembre) l'activitat a l'ESMUC va girar entorn a dues classes magistrals. La primera, impartida a càrrec de Boris Berman, un prestigiós pianista i pedagog que va mostrar totes les seves qualitats envers els alumnes que vam interpretar a les classes. Vaig tocar el primer moviment del Carnaval de Viena, de R. Schumann.

La següent classe magistral la va impartir un professor polonès, Michal Drewnowski, considerat per molts experts, com un exemple de la generació d’intèrprets que han heretat la tradició de F. Chopin. Vaig interpretar l'Andante spianato i la gran polonesa brillant, op. 22.

La setmana va culminar amb el concert "Estudiants de piano interpreten Schumann i Chopin", el primer d'un cicle que des d'ara i fins a finals d'any es farà arreu dels conservatoris de Catalunya. El concert va tenir lloc a l'Aula d'Orquestra de l'ESMUC i vaig compartir escenari amb quatre estudiants de piano, tot interpretant l'Andante spianato i la gran polonesa brillant, de F. Chopin.