dissabte, 25 de desembre del 2010

Concert de Sant Esteve

El proper diumenge 26 de desembre, a les 19.00h a l'Auditori de Cervera, tindrà lloc el tradicional concert de Sant Esteve, on la Coral Lacetània, sota la direcció de Rosa Puig i d'Isabel Badia, interpretarà un repertori format per cançons nadalenques.

Enguany participaré en aquest concert, acompanyant al piano algunes peces a la coral i interpretant unes obres com a solista: l'Andante spianato, op. 22 de F. Chopin, La vallée des cloches, de M. Ravel i uns Preludis de F. Mompou.

Tots hi esteu convidats!


A continuació, us exposo les notes del programa del concert:

Frédéric CHOPIN (Zelazowa-Wola, prop Varsòvia 1810 – París 1849)
Andante spianato, op. 22 (1830 – 1834)

La tranquil·litat i la fluïdesa de la secció introductòria contrasten amb amb una secció molt serena, que constitueix un episodi de contrast complementari -en forma de coral- a la textura general del moviment. L'obra destaca per l'intimisme i per un profund recolliment.

Maurice RAVEL (Ziburu, País Basc, 1875 – París, 1937)
Miroirs (1904 – 1905) - La vallée des cloches

Aquesta peça, la darrera d'un cicle de 5 obres per a piano, està dedicada a Maurice Delage, amic i alumne de Ravel. La vallée des cloches evoca el so de les campanes, que són representades mitjançant sonoritats molt característiques, i alhora, molt diverses. De l'obra també se'n poden destacar emotives línies melòdiques, que estan acompanyades per una harmonia exuberant.

Frederic MOMPOU (Barcelona, 1893 – Barcelona, 1987)
Preludis per a piano (1927 – 1951)

Fill de pare català i de mare d'origen francès, començà els estudis a Barcelona amb Pere Serra i els amplià a París amb Ferdinand Motte-Lacroix i Marcel Samuel-Rousseau. El contacte amb l'escola francesa el féu decidir a crear música.
Es podria dir que Mompou era un “miniaturista” en les seves obres; generalment breus, delicades i intimistes. Els preludis que us interpretaré destaquen per l'expressivitat i pel contrast tímbric, així com també pel “so meditatiu” que es desprèn de l'obra d'aquest reconegut compositor català.