dimarts, 19 de febrer del 2013

Orquestra Simfònica del Conservatori de Colmar

El passat diumenge, 17 de febrer, el Paranimf de la Universitat de Cervera, que presentava un ple de públic, va ser l'escenari escollit per presentar en concert a l'Orquestra Simfònica del Conservatori de Colmar (Alsàcia), sota la direcció del seu titular, Eugène Maegey. 


Ha plogut molt ja des del llunyà any 1989, quan una jove orquestra cerverina va presentar-se a Colmar per tocar el seu repertori, en un dels primers intercanvis que feia la formació. Llavors, va ser tot una experiència poder tocar i escoltar com els joves francesos, en una cultura diferent a la nostra i molt més habituats al treball orquestral presentaven les seves obres. Una experiència que els aleshores jovenets membres de l'orquestra cerverina, i que ara alguns d'ells són professors del centre, no hauran oblidat.
Més de vint anys després, les diferències entre ambdós centres continuen existint, però s'han llimat molt més els nivells. L'orquestra de Colmar, dirigida per Eugène Maegey, presentà el diumenge un concert ben treballat, amb qüestions d'afinació i dinàmica molt acurats. Amb uns Schuberts (Rosamunda D 797: Ouverture Die Zauberharfe - Entre acte núm. 3) clars i contundents, abans de passar al Concert per a dues flautes, cordes i continu op. 47 núm. 2, d’Antonio Vivaldi, que amb un mínim d'efectius orquestrals va esdevenir ben nítid i vibrant.
Pel Canticorum jubilo de Haendel i "l’Himne de l’alegria" de la Novena Simfonia de Beethoven es comptà amb els cors del Conservatori de Cervera -que dirigeix Núria Mas- i que van oferir una bona presència musical al costat de la formació francesa.
Ja en la segona part l’Orquestra Andreví, dirigida per Carles Gumí, s'afegí a l'orquestra de Colmar en un escenari que feia realment patxoca. I el programa fou ben atractiu pel públic, amb extractes de Carmen de Bizet, l’Intermezzo de la Cavalleria Rusticana de Mascagni o la Camperola de Toldrà.
El concert, que va ser molt aplaudit pel nombrós públic assistent, va significar el tret de sortida del Cicle de Concerts de Primavera a Cervera.
I durant aquesta setmana -fins dijous, dia 21 de febrer- l'orquestra de Colmar, continuarà l'intercanvi amb l'Orquestra Andreví del Conservatori, amb diverses visites pel territori català i un programa d'assaigs força complert.
L'orquestra Andreví visitarà terres alsacianes durant la propera setmana Santa, tornant la visita de l'intercanvi que de ben segur haurà estat estimulant per tots els joves alumnes i haurà reforçat la visió dels seus professors.


Vaig participar en aquest concert interpretant al clavecí el continu del Concert per dues flautes, cordes i continu en Do major, op. 47 núm. 2, d'Antonio Vivaldi, juntament amb Anna Torres i Nathalie Theiller (flautes) i Sylvain Boltz (violoncel), sota la direcció d'Eugène Maegey.


Cliqueu aquí per veure la fotogaleria del concert.

Informació extreta de: www.cerverapaeria.cat