diumenge, 26 d’octubre del 2008

Actuacions destacades

Després d'una mica més d'un mes de classes a l'ESMUC i de vida a Barcelona, em veig obligat a comentar tres actuacions que han destacat per la seva excel·lent qualitat musical.

En primer lloc, vull parlar del concert del Carmina Burana de Carl Orff, que es va celebrar al Gran Teatre de la Passió de Cervera el passat 12 d'octubre, comptant amb solistes de la talla de Toni Marsol i de l'orquestra de l'acadèmia del Gran Teatre del Liceu, entre altres. Va ser un concert especial, no només en l'àmbit musical, sinó també perquè va significar la commemoració del 25è aniversari de l'Associació d'Amics de la Música de Cervera.

Per altra banda, és necessari parlar de l'excel·lent jam session que va tenir lloc el dia 20 d'octubre, a la Jamboree de Barcelona. Als músics no els cal presentació; el seu nom parla per si sol: Albert Bover, piano; Horacio Fumero, contrabaix, i David Xirgu, bateria. Va ser una actuació genial i, a ritme de swing i d'estàndars de jazz, va vibrar tot el públic que omplia la Jamboree.

Finalment, he de parlar de l'actuació del dia 21 d'octubre del grup Arangu, que va tenir lloc a la Sala 2 (Tete Montoliu) de l'Auditori de Barcelona. Va ser el concert inaugural dels "Concerts de l'Acadèmia" i el públic ens vam emportar una agradable sorpresa. Una música que es podria definir com a "funk-latin", carregada de ritme i de vitalitat, va encomanar als assistents una gran dosi de "marxa", fet inusual a l'Auditori un dimarts al vespre. Aprofito per fer-vos la recomanació d'aquest grup; estic segur que no us deixarà indiferent. Són 9 músics, que han trepitjat en la seva la majoria les classes de l'ESMUC; fet que els dóna un segell de qualitat que deixen arreu on actuen.