diumenge, 20 de setembre del 2009

Ressons de l'Al-Andalus

Avui al vespre, ha tingut lloc al Paranimf de la Universitat de Cervera el concert Ressons de l'Al-Andalus, a càrrec del Cor de Cambra de l'Auditori "Enric Granados" de Lleida. El cor mixt, juntament amb "cantaors" solistes i un grup instrumental (guitarra, violí, oboè, bouzuki, santur, percussions àrabs i contrabaix) i sota la direcció de Xavier Puig, han ofert al públic un concert molt enriquidor, combinant elements de diferens cultures, tot mesclant una experiència musical, social i humana.

En el món coral català, sovint hi ha més tendència a interpretar repertori popular estàndard o de caire centreeuropeu. Amb aquest concert s'ha volgut donar a conèixer aquest repertori també nostre, però poc conegut, tot interpretant una col·lecció de cançons populars catalanes d'influència àrab i andalusí, en versions composades recentment en llenguatge contemporani.

Aproximadament unes dues-centes cinquanta persones hem assistit al concert i finalment, cal destacar que Ressons de l'Al-Andalus ha comptat amb la presència d'un equip de TV3 i amb l'enregistrament en directe a càrrec del David Casamitjana.