dimarts, 4 de maig del 2010

Propers concerts

El proper divendres 7 de maig, a les 20.00h a l'Aula Bach del Conservatori de Cervera tindrà lloc un concert d'estudiants de l'ESMUC. Concretament, 5 alumnes (que estan cursant els estudis sota el mestratge de Jordi Camell i Jean François Dichamp) interpretaran obres que han de tocar properament a l'escola, dins l'audició final dels seus respectius cursos acadèmics.

Així doncs, el concert comptarà amb intèrprets de diferents edats i amb un repertori, també, força diferent, que estarà format per obres de Mozart, Beethoven, Brahms, Liszt i Albéniz entre altres. Particularment, interpretaré un recull de les Peces de Fantasia de J. Brahms (op.116).

"L'op. 116 de J. Brahms (1833 - 1897) està format per tres Capriccios i quatre Intermezzos. Aquest recull de peces fou escrit en els darrers anys de vida del compositor (1892), i destaca pel seu caràcter íntim i personal.
Les Peces de Fantasia estan plenes de contrastos; algunes d'elles presenten un caràcter temperamental i tempestuós mentre d'altres connoten ambients serens i introspectius.
Al llarg de l'obra es poden seguir diferents elements temàtics que donen un sentit uniforme a totes les peces. Entre aquests elements un motiu melòdic de cinc notes es troba present en el rerefons de la tercera, la quarta i la setena peça. Aquest motiu és tractat magistralment en diferents contextos i proporciona -en cada moment- experiències ben diverses, des de sensacions de pesar o pèrdua a sentiments de dolçor i calidesa."

L'entrada al concert és gratuïta. Tots hi esteu convidats!


Per altra banda, el diumenge 9 de maig a les 18.00h, a l'Auditori de Cervera hi haurà un nou concert. Un concert on tres agrupacions corals de noies (una coral de Barcelona, una coral de les Borges Blanques i una coral de Cervera) interpretaran un repertori basat en temes de musicals i de la música moderna. També hi haurà espai per cançons populars catalanes i per la improvisació. Sens dubte una proposta atractiva en la qual hi formaré part interpretant al piano les diferents peces del concert.

Aquest concert ja es va dur a terme el passat dissabte 24 d'Abril a la Capella del Col·legi Major Ramon Llull de Barcelona, amb una notable presència de públic.
L'entrada també és gratuïta. No deixeu que us ho expliquin!