dissabte, 31 de març del 2012

Concert amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Ahir a les 21h, a la Sala 1 de L'Auditori de Barcelona, es va celebrar "Un concert amb dues orquestres", amb l'OBC (l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), l'Orquestra Simfònica de l'ESMUC, i Pablo González (director) com a principals protagonistes.

L'orquestra de l'ESMUC va interpretar -en solitari- la Simfonia núm. 38 en re major, KV 504, "Praga" de Wolfgang Amadeus Mozart i les dues orquestres, es van unir per interpretar la Simfonia núm. 5 en re menor, op. 47 de Dmitri Xostakóvitx. Podeu descarregar-vos el programa de mà del concert amb .pdf, clicant aquí.


Tal com opina Pablo González, el director titular de l'OBC, aquest concert ha suposat "una experiència estimulant per a tots. Per als estudiants, que han pogut comprovar "in situ" com és el dia a dia d'una orquestra professional [...], i per als professionals, que han pogut ajudar les noves generacions a obrir-se camí en el món de les orquestres."

El concert d'ahir, que va comptar amb la presència d'un gran nombre de públic, va ser retransmès en directe per Ràdio Clàssica (Ràdio Nacional d'Espanya) i també es podrà escoltar, en diferit, demà diumenge a les 11h per Catalunya Música.


Aprofito per agrair a tots aquells que han fet possible que s'hagi establert aquesta col·laboració entre l'ESMUC i l'OBC. Sens dubte, ha estat una experiència fantàstica!